WEB базиран център
Прием
Проекти
Вестник "26-то ДНЕС"
Галерия
Контакти
З а    т и н е й д ж ъ р и
 
Интервю с Влади Въргала

-Какво ви накара да станете мениджър на групата „Отряд 13”?
Винаги ме е интересувала трибуната, която имам- телевизията, сцената, театъра, киното...от нея да излиза послание към  хората за важните неща в живота. Открих в техните песни много смисъл, много истини имного талант и затова тези момчета пеят, не защото искат да станат шоу звезди, да дават автографи и да имат яхти. Те просто създават песни при много трудни житейски обстоятелства. Песните им са пропити с истината за живота.
-Според вас текстовете им могат ли да накарат младите хора да се замислят над това, което става в съвремието ни?
Ами това е основната цел на тази група. Те излизат и казват „Вижте, ние направихме грешка, зощото си мислехме, че важни в живота са тия и тия неща”. А когато ти го пее човек, който е преминал през центъра на ада, тогава вече ти би трябвало да му имаш доверие.
-Има ли нужда днешната младеж от събуждане, за да е по-добро бъдещето на България?
Днешната младеж са едни нормални млади хора със своите си мечти, със своите си идеи и със своето иноваторство в живота. Аз не мога да препоръчвам нищо на днешната младеж, аз мога да се уча само, защото колкото е по-млад човек, колкото по не знае, толкова е по-истински.


Интервю с „Отряд 13”


-Откъде идва името на вашата група?
Калин: Ами ,това беше група от наркотичнозависими в затвора и бяха 13 на брой. Аз бях психолог и оттам дойдеидеята за  името„Отряд 13”.
-Какво ви накара да се занимавате с музика в условията на трудния затворнически живот?
Чочо:Аз цял живот съм се занимавал с музика- преди това хип-хоп, после брейк ит.н. след което пишех някаквистихове...
-На някой от вас хрумвало ли му е да се занимава с музика преди това?
Чочо:Да, обаче всичко, което е свързано с музика , е свързано и с много пари...нямахме средства да го направим и затова всичко ни дойде ей така- от горе.
-Кой е автор на песните ви?
Чочо:Всички...аз съм автор на някои от тях, но общо взето-всички.
-Какви послания искате да отправите с песните си?
Чочо:Нашите текстове са супер социални. Искаме да кажем с тях, че всичко е истина, няма грам измислица в това, което ние правим.
-А вашите песни могат ли да накарат младите да спрат насилието?
Чочо:100% .Сигурен съм...Значи най-важното в живота е да имаш сърце. Не е важно да се доказваш като боец на улицата, като престъпник. Да имаш сърце означава страшно обширно понятие...да имаш сърце означава страшно много, така че всеки може да си го тълкува за себе си.
-Вашият съвет към учениците на 26СОУ.
Тони: Учете, защото са такива времената и такива хубави работи ни чакат, че направо ми се реве на мен лично и избягвайте да употребявате наркотици.    


Интервютата взеха: Антоанета и Катрин 12в кл. Юлияна и Стефани 10а кл.

 

Как да си направим родословно дърво

Родовата памет е неизменна част от личността на всеки културен човек. Съвсем естествено е да знаем повече за хората, от които произлизаме, които са отгледали бащите и майките ни и за тези преди тях. Науката, която се занимава с изследването на рода, се нарича генеалогия. Тя определя някои правила, които трябва да имаме предвид, когато правим изследването на своя род.


Дай си време

Презентация за живота и още нещо.....


Мода

Предлжения за училищни униформи, бални рокли и младежка мода


Сайт поддръжка: Искрена Иванова, iskrena@abv.bg