Училищен празник „Да помогнем на Земята“

14.05.2013

На 20.04.2013 г. (събота) в 26.СОУ се проведе празник под мотото „Изменение на климата. Как мога да помогна аз?”, посветен на Международния ден на Земята. Учениците бяха приготвили богата програма от разнообразни дейности – образователни и развлекателни. Включихме се и в акцията за почистване на България.
Децата заедно със своите родители работиха усърдно и облагородиха училищния двор: учениците от гимназията засадиха дървета/дарени от асоциация „Родители”/ , учениците от прогимназия направиха маркировка на футболното игрище, всички се включиха в почистването на тревните площи и площадките.
След като поработихме здраво, дойде ред и на забавленията.
Научихме много неща, участвахме в игри, анкети, художествени дейности. Запознахме се с различните клубове и инициативи в училището:
Учениците в 4.-в клас от клуб „Млад еколог” представиха театрална пиеса „Боклук страшен”. Учениците от 12. а клас бяха подготвили дидактиченa игра за ученици и родители „Изменение на климата”-на специално изработените кубчета имаше въпроси, на които нашите млади еколози трябваше да отговорят. Учениците от 11.а бяха подготвили информационен постер „Моят квартал – как да го направим по-хубав?” . Предложенията за облагородяване на квартала ще публикуваме в училищния сайт и ще представим на общинските власти.
„Екологията вкъщи” е информационна кампания, разработена от нашите гимназисти за това какво да направим, за да не замърсяваме природата чрез ежедневните си дейности в бита.
Информационна диплянка и тест, измерващ личната ни отговорност за замърсяване с въглеродни емисии, бе подготвена от учениците от 11.-а клас.
Инсталацията „Реката” направена от учениците от 2.-а и 2.-б клас, развива идеята за борбата срещу замърсяването на реките.
Учениците от 9.-а клас представиха снимки на защитени видове, живеещи в двора на училището под мотото „У всеки от нас живее по един Дарвин”. .
Творческата изява на клуб „Аз творя” бе арт инсталацията „Там край реката”.
Клубовете „Дизайн”, „Приложна етнография”, „Екораница” и „Робинзон” се представиха с художествени ателиета, фотоизложби и екоигри.
Асоциация „Родители” ни гостува с „Фамилатлон в училище”. Те зарадваха нашите ученици с разнообразни дейности:
Федерация по ориентиране – ориентиране по снимки в двора на училището.
Йога клуб „Скорпион” – занимания по йога.
Сдружение мечти и отбори – отборни игри.
Център Фрейле – йога на смеха.
Скаутски клуб „Средец” – връзване на възли, изграждане на скаутски лагер.
Клуб „Марина спорт” – щафетни игри.
Федерация по Петанк – игри по петанк.
CVS България, център Каритас – интерактивни занимания и игри за толерантност.
Национален център за безопасен интернет – игри „Флашко в страната на спамчетата” и игри за памет „Флашко”.
Футболен мач между „Отбора на бащите” и „Отбора на децата”.
Игра за родители и деца на народна топка.
Празникът завърши с похапване на домашно приготвени вкусотии и танци.
Екип на в.”26-то Днес”

Comments are closed.

Абонамент за Вестник „26-то ДНЕС“ чрез имейл

Въведете имейл:

септември 2021
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930