Пътешественик

02.05.2019

Шотландия
Днес в рубриката ,,Пътешественик“ ще ви разкажем за Шотландия.
Повечето хора казват, че в Шотландия и като цяло Великобритания, няма природа, но това далеч не е така. Има планини, но ниски, имат много и красиви зелени площи. Има плажове, които са непокътнати. За хора като нас, които идват от по-топли страни ще им е студено, защото температурата на водата е 14-15 градуса, но за местните е нормално, но все пак е част от Северния океан. Има много острови от страната на Атантическия океан. Правят се екскурзии до тази верига острови.
Шотландия има много интересна история. В столицата Едингбург има много замъци и катедрали. В Едингбург се намират два от най-известните замъци – Едингбург касъл и Стърлинг касъл. Когато е бил построен Стърлинг касъл, повече от 20 год. никой не е живял там. Вътре всичко може да се види от трона до стаите на персонала, можете да се облечете като хората, живели там. В столицата се намира и Шотландският паметник. Когато се изкачвате нагоре, стълбите стават все по-тесни и по-тесни. Към върха едва може да се мине и ако срещнете човек в обратната посока разминаването е почти невъзможно, но от върха се вижда целия град.
Има много езера, едно от които е езерото Локнес.
Страната е известна с производството на уиски. Там са едни от най-големите естествени дестилерии за уиски. Може да се види производството на алкохола.
Друг интересен факт е, че там е един от най-старите университети в страната, а именно Сент Андрюс. Това е едно малко, но скъпо градче. В него е учило кралското семейство и много българи учат сега.
Университетът има най-голямото голф игрище и там ходят много известни личности, дори преди 2 год. Барак Обама е играл там.
В Шотландия хората са много любезни, шофьорите са много толерантни.
Там храната не е като тук, месата не са определено вкусни, само сезонните плодове и зеленчуци са вкусни.

Милета Борисова,5.б клас

Comments are closed.

Абонамент за Вестник „26-то ДНЕС“ чрез имейл

Въведете имейл:

юни 2022
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930