ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ

14.05.2013

Впечатления на родители


Всяко следващо поколение ни показва колко умни, развити и паметливи деца се раждат.

snimki 049

Нашите впечатления от представянето на І-ви А клас от 26 СОУ „Йордан Йовков”, проведен на 21.03.2013 г.

Празникът на буквите на І-ви А клас, организиран и проведен блестящо от  преподавателките госпожа Благоева и госпожа Тачкова отново ни  припомни тази истина.

Само четири репетиции и малките ученици знаеха толкова много песни и стихчета. Бяхме наистина учудени, защото едва ли не вчера те се научиха да четат и пишат. Много от децата знаеха и казаха повече от две стихотворения. Рецитираха с чувство, а не механично. Всички заедно пееха и бяха научили отлично текстовете на песните.

Останахме приятно изненадани от бързото развитие на  учениците от класа. На първия учебен ден те гледаха като малки уплашени зайчета, а сега се представиха като знаещи и горди деца, осъзнаващи факта, че вече са грамотни.

Разбира се, най-голяма заслуга за това имат госпожа Благоева и госпожа Тачкова, за което им благодарим от сърце.

Родители: Мария Йончева и Елица Бошева

Първокласниците от 1Б клас в 26 СОУ „Йордан Йовков” вече пишат и четат

WP_001352На 05.03.2013 децата от 1Б клас на 26 СОУ „Йордан Йовков” с класен ръководител г-жа Невена Делиева и възпитател г-жа Дионисиева, представиха пред своите родители и гости един великолепен концерт- спектакъл под надслов „ПЪТЕШЕСТВИЕ НА БУКВИТЕ”.Тържеството се проведе в конферентната зала, но това не беше просто тържество, а феерия от стихове, музика, песни и танци.

Техни малки партньори бяха ученици от подготвителната група, водени от г-жа Панайотова, които също се включиха в празника. С ритъм и усмивки децата пренесоха гостите в света на музиката. Изпяха много песнички за азбуката,книжките и букварчето.

Всеки първокласник беше научил по няколко чудесни стихчета за отделните букви. Всеобщо умиление предизвикаха и техните танци. Всички гости на този истински спектакъл останаха приятно очаровани и заредени с положителни емоции. Благодарим на децата и техните учители за положеното старание, труд и добро представяне.

Подаръкът, който получиха малките първокласници,естествено, беше книжка. Нека учениците да бъдат винаги така заредени с усмивки и ентусиазъм, да продължават да ни изненадват с плодовете на своята работа, както и да пазят чист от хули и кал свещеният език на нашите деди.

Родител: Петко Петков

Специални благодарности за педагозите на 1.б клас г-жа Делиева и г-жа Дионисиева и на подготвителна група – г-жа Панайтова. На 5.03.2013г. те организираха концерт- спектакъл „Пътешествие на буквите”, с който затвориха страниците на любимия буквар и показаха увереността на децата към усвоените знания за азбуката. Възхитена съм от техните педагогически умения, от човешкия такт и тънкия психологически усет в работата си с нашите деца. По време на концерта наблюдавахме тяхната сърдечност, внимателно отношение към децата и съответно тяхна обич към тях. Виждахме взаимното им доверие и уважение и как със своята сърдечност, добронамереност  и загриженост те внушават ценни качества в децата ни – организираност и инициативност. Децата представиха буквите от азбуката с голяма любов, пяха любими детски песнички и стоплиха родителските ни сърца с тяхната отдаденост.

Учители, благодарим Ви! Съхранете се все така всеотдайни, отговорни и обичащи децата ни!

Родител: Илонка Димитрова

Comments are closed.

Абонамент за Вестник „26-то ДНЕС“ чрез имейл

Въведете имейл:

април 2024
П В С Ч П С Н
« апр.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930