Музика: Кой е Papi Hans ?

21.11.2019

Константин Трендафилов или по-известен като ,,Папи Ханс“ е творчески директор на рекламна компания, писател, поет и сценарист на клипове. Константин Трендафилов завършва бакалавърската си степен по английска филология, а след това магистратура по журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Дебютната му стихосбирка „За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?“ (2016 г.) и романът му „Затвори сърце“ (2017 г.) бързо завладяват сърцата на публиката.
И сега какво?
Написах ти стихотворение
За теб е, да,
но това не промени нищо.
Пробвах със стихосбирка,
посветена на теб,
е, поне получих отговор-
твоето кратко, безразлично:
,,И?“
И
сега ще пробвам с роман.
От стихосбирката:,,За кого се сещаш,
когато се сещаш за някого?“ на Константин Трендафилов
От две години насам Константин вече е и музикален изпълнител, подвизаващ се под псевдонима Papi Hans. Дебютното му парче „Кекс“ (с комичен привкус) се превръща в тотален хит, а Papi Hans е печели наградата за Дебют на 2018 на Годишните музикални награди на БГ радио.

Втората му песен „Суперпалав“ пожънва (почти) същия успех.
След това следват още три песни ,,Твои“, ,,Ти гониш“ заедно с Тита и най-новата, която е ,,Мама каза“.
Той също така имаше кратка афера с певицата Дара, но се разделиха и от скоро вече не са заедно. Поп сензацията Дара вече има нова половинка казва, че е по-влюбена от всякога. Избранникът на певицата е синеок и визуално няма нищо общо с Константин Трендафилов. Те запазват отношенията си като приятели.

Сега малко за семейството му. Константин произлиза от семейство на интелектуалци. Майка му, Кристин Димитрова, има над 16 издадени книги зад гърба си и е превеждана в над 20 страни, като най-скорошната в списъка е Мексико. Кристин Димитрова е и главен редактор на романа „Затвори сърце“.

Бащата на Константин, Владимир Трендафилов, е критик, писател, дългогодишен преподавател по американска литература в Софийския университет.

В скорошно интервю, младият писател споделя, че като малък не е обичал да чете книги, но родителите му доста са настоявали. Към днешна дата се възхищава на Кърт Вонегът, Достоевски, Джуно Диас.
Материалите подбра: София Чобанкова,6.а клас

Comments are closed.

Абонамент за Вестник „26-то ДНЕС“ чрез имейл

Въведете имейл:

септември 2021
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930