Идеи за подаръци

02.05.2019

Искате да направите подарък на приятел!? Или за пра-братовчедката на дядо ви, но нямате нужните пари. Обичате да майсторите нещо с ръцете си- драги читатели, на точното място сте!
Подаръците са различни за всеки празник, но основното правило е , че подарък се прави или купува винаги за конкретен човек. Друго основно правило е да започнем с купуването или правенето на подаръка поне една седмица преди самия празник.
А сега да преминем към същинската част –идеите за подаръци:

Оригинална ръчна картичка

Не е нужно подаръците да са големи и грандиозни. Достатъчна е една оригинална картичка, изработена от самите вас, пълна с мили думи и пожелания. Ето ви една интересна идея за личен подарък, който ще има собствен отпечатък.

Кутия за бижута

Направете нещо, което ще се ползва и което ще е полезно за ваш близък или приятел. Можете да направите например кутия за бижута. Просто е. Вземете кутия, по възможност по – корава и твърда, украсете я по ваш избор, сложете малко подаръче вътре, като например колие или обеци и воала – имате красив и лесен подарък, с който да зарадвате някого.

Идеи за сръчните

За тези от вас, които са сръчни и обичат да плетат, бродират или шият, идеите са много. Бихте могли да направите ключодържател, като отрежете плат във форма по избор и след това зашиете. По същия начин може да направите поставка за чаша, калъф за очила, подвързия за книга и още много други. Или пък бихте могли да оплетете шал, шапка или ръкавици.

Рамка за снимка

Хубав подарък също е и рамка за снимка. Не се прави трудно. Вземете клечки за сладолед, залепете ги една за друга в желаната от вас форма. Сложете снимка и я прикрепете към задната част на рамката. По желание украсете клечките и сте готови с вашата рамка.

За любителите готвачи

Ако пък обичате да готвите, можете да приготвите нещо за хапване, например бонбони. Във формички за лед сипете стопен шоколад, сложете плод, ядки, сладко или каквото пожелаете. Отново сипете шоколад отгоре и замразете. Можете да направите също мъфини, кекс или да приготвите вечеря.

Надявам се предложените идеи да ви помогнат в избора на подарък.
Елица Якимова,5.б клас

Comments are closed.

Абонамент за Вестник „26-то ДНЕС“ чрез имейл

Въведете имейл:

декември 2022
П В С Ч П С Н
« ное.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031