График на дейностите за прием в подготвителни групи и първи клас за учебната 2024/2025 г.

Прием за 2024/ 2025 учебна година
Подготвителна група

 1 група от 23 ученици по програма за 6-годишни (IV подготвителна група), от които 1 свободно място за дете с хронични заболявания и 1 свободно място за дете със СОП.

26. СУ "Йордан Йовков" съществува вече 139 години и винаги е било неотменна част от развитието и преуспяването на квартал Княжево. Днес в него се обучават ученици от 6- до 19-годишна възраст – от предучилищна група до 12. клас. С училището е свързана съдбата на много княжевци, които сега са родители, баби и дядовци, братя и сестри на днешните ученици. Сплотената ни общност вижда своята мисия във възпитаването на активни творчески личности, които имат увереност в своите възможности и растат в безопасна, спокойна и хармонична среда.

Училището предлага много добра материална база и отличен екип от учители, педагогически съветник, психолог, ресурсен учител и логопед. В двора на училището е създадена паркова среда, спортни площадки, площадка за обучение по безопасност на движението. За здравето на децата постоянно се грижат медицинска сестра и стоматолог. Свободното време се осмисля чрез дейности, в които учениците изявяват и развиват уменията и талантите си: народни танци, хип-хоп танци, спортни клубове по баскетбол, таекуон-до, фехтовка – съобразно интересите на учениците и желанията на родителите.

Обучение в предучилищна група се осъществява вече повече от 10 години. Натрупан е опит, изградена е система за съвместяване на обучението на децата и учениците от различните възрастови групи, създадена е подходяща среда. Класната стая на групата е на първия етаж, където са най-малките ученици. Обзаведена е с подходяща учебна мебел, има гардеробчета за всяко дете и дивани за почивка. Обучението е ЦЕЛОДНЕВНО, от 8,30 до 17,00 часа. Училището осигурява учебните книжки, както и други учебни пособия, като родителите закупуват само консумативи.

Обядът е в столовата на училището, по график, като се допуска и храна, приготвена вкъщи. Дневният режим е съобразен с хигиенните норми и с нуждите от физическа активност на децата, като задължително се осигурява игра на открито. Децата от групата НЕ СПЯТ на обяд, но имат възможност да си почиват на диваните.

Учител на групата е Диана  Първанова.

ДЕЙНОСТИ ПО ПРИЕМА НА УЧЕНИЦИТЕ В ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА