Новини  
  През месец март 2018 г. нашето училище бе любезен домакин на творчески семинар на заместник директори от цяла София.
  Честито! Спечелихме с проекта "Моят зелен училищен двор" средства за подобряване на състоянието на зелените площи и отдиха в двора на училището! Всички заедно ще го изпълним!  
  На 21. април в нашето училище се проведе втори кръг на традиционното ежегодно състезание по правопис и краснопис между отборите на петите и шестите класове. С много вълнение и старание отборите се подготвяха и се представиха отлично. Победител от 5.клас е отборът на 5.a , а от шестите класове- отборът на 6.а клас. Журито в състав : Ивон Каменска, Пролет Николова и Даниела Спасова награди участниците и ги поздрави за добрата подготовка.
Излъчена бе и индивидуална награда за най-красиво и вярно написан текст. Победителката е Катрина Асенова от 5.а клас.
Публиката също активно участва в състезанието. Учениците с нетърпение очакват следващия кръг.
  Проект "Полицентрично инспектиране в мрежа от училища" -  участие  в студиото на "Кой говори?"  на Дарик радио на  Елка Велкова, директор на 26-то СУ "Йордан Йовков" и Генадий Матвеев, педагогически съветник  - март 2017 г.

  На 1 март 2017 г. в  26. СУ "Йордан Йовков" ще се проведе състезание по английски правопис Spelling Bее от 11 часа в 406 зала.  
  На 17 февруари 2017 г. учениците от IIIа и IIIб клас изнесоха музикално - поетичен рецитал, с който учениците и учителте на 26. СУ "Йордан Йовков" отбелязаха годишнината от обесването на Васил Левски.
  През месец януари 2017 г. се проведе районно сътезание по волебол, на което юношите на 26. СУ "Йорадан Йовков"  заеха второ място.
 

Виктор Пламенов Димитров е 6-годишен ученик в подготвителната група на нашето училище. Той страда от рядко и тежко заболяване. Благодарение на добрата воля и отзивчивост на много хора бе набрана необходимата сума за неговото лечение, което в момента се провежда. Благодарим ВИ!
Викторе, ние сме с теб и те чакаме!

 
"София-европейска столица на спорта 2018 г.",   с финансовата подкрепа на Столичната община.
  Скъпи приятели, бивши и настоящи ученици, родители! Ще се радваме да споделите с нас спортният ни празник. Очакваме ви на 1.10.2016г., от 10:00 часа, в училищния двор с удобни обувки и настроение за спорт и забавление!
 

Уважаеми родители и ученици,

 

            На 13. и 14. юни 2016 г. от 8,30 до 17,00 часа и на 15. юни от 9,00 до 18,00 часа в малкия физкултурен салон ще се приемат поръчки за униформено облекло за учебната 2016/2017 г. Служители на фирма „ТРЕА” ЕООД ще взимат мерки и ще приемат заявки. Заявеното униформено облекло се плаща веднага, на място на служител от училището. 26. СОУ Йордан Йовков” ще обобщи заявките и ще сключи договор с фирмата за изпълнението на поръчката. Облеклата ще бъдат доставени в училище в началото на м. септември.

            Напомняме, че за учебната 2016/2017 г. униформеното облекло е задължително за всички ученици от 1. до 6. клас включ. Всеки ученик/родител може да избере униформени дрехи според предпочитанията си, но така, че горната част на тялото да бъде винаги с униформа. Униформи могат да закупят и ученици, за които не е задължително да ги носят.

            Артикулите и техните цени можете да видите тук.

  На 1 и 2 юни в гр.София ще се проведе "мини европейско първенство по футбол"-2016г. за ученици 3-4кл. на ст.В.Левски. Ще участват 24 училища, като представителни отбори на държавите участници в европейското първенство по футбол 2016г. Ученикът от 3-а клас Даниел Ковачев изтегли жребият за нашето участие и ние ще представляваме на турнира-Швейцария! Пожелаваме успех на нашите футболисти!
  На 23 април (събота) 2016 г.  26-то СОУ "Йордан Йовков" се проведе традиционния Ден на Земята.
  Огнян Янчев от 7б кклас и Андреа Стефанова от 6б клас се класираха на първо и второ място в училищното Spelling Bee състезание на 26 СОУ, гр. София, което се проведе на 29.02.2016. В надпреварата участваха 14 деца, които се състезаваха в 11 кръга. Думата cane донесе победа на Огнян Янчев. Предстои регионален кръг на 26 март, в който двамата победители ще участват. Регионалният кръг ще се състои в читалище "Средец" - кв. Княжево от 11.00 часа. Елате да ги подкрепим!!!  
  На 29 февруари 2016 г. в 26. СОУ се проведе състезание по английски език Speling bee. В състезанието участваха ученици от 6 и 7 клас.
  На 19 февруари 2016 г. в 26. СОУ се проведе празничен концерт, посветен на 143-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. В тържеството участваха ученици от подготвителен клас, начален етап и прогимназията.
  Във връзка с годишнината  от обесването на Васил Левски бе организирана изложба в 26. СОУ от рисунки на деца от училището.