За контакти
Галерия
Прием
Вашият коментар
Извънкласни дейности
Проекти
 

Какво е да си готин, печен и олигофрен!

Готин – Това е израз който определя външния вид. В този случай се гледа облеклото, прическата и в компаниите се използват изрази като: “Ама че си готина бе, мацко” или “Нещо сме мноо Фешън днеска...” .  Израза “Готин” означава Красив и винаги се използва в положителна форма, поради простата причина, че в отрицателна – не може.

Печен – Това не означава кюфте, кебапче или пържола, нито пък чеверме. Това е израз, който определя Не външния ти вид или красотата, а това какъв си в действителност. Да си печен означава да се отнасяш добре с съучениците си, най вече с приятелите, да им помагаш и разбираш в трудни моменти, да си весел и да “заливаш” компанията си със смях и най вече да не ги предаваш. Отбих се малко към израза “приятел” , но нека се върнем към темата и да добавим финалните изречения. Мога да кажа от собствен опит, че колкото и да е печен човек, ако целия клас го пита постоянно за отговорите от теста, много ясно, че ще спре да им казва, а в крайни случаи дори ще се прави на “Инкогнито” . (Инкогнито – личен статус в Skypе, на кратко – Избягваш Спама.)

Олигофрен – Обикновенно тази дума се използва като обида , но за някои хора да си олигофрен е голяма гордост и човек(тийнейджър), който притежава тази “титла”, я носи с гордо вдигната глава. В училище олигофрени са тъй наречените “шутове на класа”, които осмиват и имитират  даден човек като по този начин карат заобикалящите го съученици да се смеят и забавляват. Може да са кретени, но всеки знае, че едно училище не може да съществува без такива хора.

Сузана Кръстева 9а кл.