135 ГОДИНИ УЧИЛИЩЕ В КНЯЖЕВО ЮБИЛЕЕН УЧИЛИЩЕН КОНЦЕРТ

04.06.2014

DSCI0196 На 25. април в Младежкия театър „Николай Бинев” се проведе тържествения юбилеен концерт на 26.СОУ.
Концертът бе открит с изпълнение на стихотворението ”Аз съм българче” от първокласника Ивайло. След това учениците от 3.б клас поздравиха гостите с рецитал „Земя като една човешка длан” и песента „Една българска роза”. Шестокласниците бяха подготвили рецитал по Йовкови творби и така припомниха на всички вечните уроци по човечност на нашия патрон.
Чрез пъстра програма учениците от нашето училище доказаха, че са достойни наследници на дедите си и че училището има голям потенциал да устои на предизвикателствата на новия век.
Най-малките ученици от подготвителните класове изненадаха публиката с прекрасното изпълнение на „Песен за гласните” и танца „Седемнадесети век”. Първокласниците демонстрираха как хубаво са се научили да пеят и изпълниха песните ”Пей ми славейо, чудесни”, „Капитан”, „Дули, дули гайда” и „Лаленце се люлее”. Учениците от 2.б клас разсмяха публиката със съвременен вариант на приказката „Дядо и ряпа”. Фолклорната танцова група изпълни танцова композиция „Детски игри”. Седмокласничката Яна изсвири на пиано менует от Моцарт. Андреа от 4.б клас ни пренесе в приказния свят на балета чрез невероятното изпълнение на танц от балета „Копелия”. А пък третокласниците създадоха ведро настроение с изпълнението си на песента „Бански на лалета”. Второкласниците ни грабнаха с ритъма на „Танца на влюбените”. А учениците от 4. клас заявиха: „Без радио не мога”. Малките танцьори от денс формация „Проходилка” обраха овациите със своето изпълнение. Учениците от 6.а клас разсмяха публиката с драматизацията „Чедото”. Известният на всички в нашето училище със своите спортни успехи по гимнастика Владимир Хантов изпълни невероятно съчетание. Групата по хип-хоп танци зарадваха своите почитатели с блестящо изпълнение. Момичетата от вокална група „Щурче” развеселиха гостите с песента „Ой, шопе, шопе”. Радослав от 10.а клас изсвири на китара балада от ”Металика”. Групата по латиноамерикански танци зарадва всички с модерна ча-ча. Накрая концертът завърши с празничното слово на г-жа Елка Велкова и като поздрав за всички прозвучаха песните „Приятели” и „Дано”. Публиката посрещна на сцената всички участници в концерта с бурни аплодисменти.
От екипа на в.”26-то Днес”

Comments are closed.

август 2017
ПВСЧПСН
« Апр.  
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031