Моето училище

02.05.2019

Моето училище много ми харесва, защото преподавателите се стараят в часовете да ни е забавно.-Милета
• За мен 26.СУ е едно прекрасно място, в което учениците откриват своите интереси и им се предоставят възможности да правят добро. –Теди
• За мен е най-доброто училище, близо до нас. В него дойдох с много приятели, но открих и нови. Открих много хора с общи интереси. Заедно сме една общност!-Виктор
• Едно неповторимо изживяване всеки ден! Срещи с обичани от мен хора… Забавни мигове. Незабравими емоции.-Елица
• Едно вълшебно приключение, което заради моите приятели, никога няма да свърши!-Влади
• Харесва ми, защото тук имам добри приятели и преподаватели.-Янис
• Училището ми е място, в което се появяват и сбъдват мечти.-Алина
• Пъстра смесица от емоции. Научаваш много нови неща, не само по отделните предмети, но и за живота въобще. –София
• Всеотдайни учители, благодарение на които съм научил много.-Бисер
• За мен моето училище едно хубаво място, защото тук имам много приятели и добри учители.-Мелиса
• Много ми харесва моето училище, защото в него открих добри приятели . Учителите също ме впечатлиха.-Йоана
• За мен 26. СУ е място, където придобиваме нови знания. Запознаваме се с нови хора, откриват ни се нови възможности.- Наско
• За мен училището е място, в което се научих на това, което зная сега.- Виденов
• Моето училище е най-хубавото. Тук ме научиха на А и Б. Никога не бих искала да уча в друго училище.- Божидара

Днес в кв. Княжево 26.СУ “Йодан Йовков“ всяка сутрин отваря врати за учениците си в сградата, построена от предците ни през 1961 г. То е едно съвременно училище с уютна сграда и просторен двор, осигуряващи на учениците добра обстановка за учение и занимания по интереси. Погледът към Витоша, чистият въздух и естествената природа в училищния парк не са без значение. Под вещата грижа на добре подготвените преподаватели децата се обучават, забавляват и подготвят за живота.
Училището им предлага съвременни образователни средства: повечето кабинети са снабдени с модерни дигитални устройства и компютри, спортните площадки и физкултурният салон са обновени. Пред училище има и парк с фитнес уреди на открито.
В гимназален етап учениците се подготвят в профилирани паралелки: „Ландшафтна екология“, „Предприемачество“, „Туризъм“. А от новата учебна година предлагаме профил „ Софтуерни и хардуерни науки“.
Всички ученици имат възможност да изявяват своите таланти и в извънкласни дейности по интереси: клуб „Фотография“, клуб „Робинзон“, клуб „Програмиране за деца“, клуб „Журналистика“, клуб „Занимателна математика“, клуб „Изящни изкуства“, клуб „Малки изследователи“, клуб „Млад еколог и природолюбител“.
Както личи от названието на клубовете, обучението в нашето училище е насочено изцяло в областта на екологията и природните науки, на технологиите и, разбира се, в областта на езика и литературата ни – дължим го на нашия патрон Йордан Йовков, който безспорно ни учи и ни вдъхновява със своите уроци по любов и човечност.
Най-важното е, че всички тук – учители, родители и ученици работят като един задружен екип, една училищна общност! Свидетелство за това е интересът към проекта „Ателие за родители“, както и задушевната атмосфера, която се получава на ежегодните инициативи „Семеен празник в училищния двор“.
С право можем да кажем, че и днес 26.СУ “Йордан Йовков“ пази заветите на своя патрон и на родолюбивите княжевци, построили сградата, но и предали на своите потомци любовта към знанието. Помним историята си и смело гледаме към бъдещето!
Пролет Николова

Comments are closed.

Абонамент за Вестник „26-то ДНЕС“ чрез имейл

Въведете имейл:

декември 2023
П В С Ч П С Н
« апр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031