Необичайни зимни спортове

20.12.2019

Здравейте, читатели на „26-то Днес”! Искрено ви благодарим, че ни уважавате труда, като ни четете вестника! Днес ще ви представим статия на тема : „Топ 5 необичайни зимни спортове“. Надявам се, че това ви е интересно. Но стига приказки, да започваме.
И така, разбира се, няма как да не започнем с:
Номер 5 : Broomball
Хокей винаги ви се е струвал недостатъчно брутален спорт? Ето и канадската версия. Метла вместо пръчка, гумени обувки вместо кънки, топка вместо шайба. Ледът тук не е полиран до огледален блясък, а вратарят често остава без игрална екипировка – той трябва да защитава целта, коленичи.
Номер 4 : Skidzhorning
За това екзотично забавление ще трябва да се сдобиете със ски (например като това) и екип от кучета за шейни – ако няма хъски, тогава ще се справят овчарите. Този спорт се различава от обикновените състезания по това, че вместо шейна, кучетата просто носят спортист, който се е качил на ските в снега – казват, че е много трудно да се поддържа баланс по време на състезание.
Номер 3 : Волейбол в снега
Европа, която изпитва необичайно студени зими през последните няколко години, постепенно адаптира традиционните спортове към новите условия. Опитайте се да оставите топката през мрежата, когато вместо бански и тениски носите пълен комплект топли дрехи!
Номер 2 : Бобслей
Бобслей е зимен спорт, провеждан в заледен улей със специални шейни (които носят същото име) за двама или четирима състезатели. В началото пистата е права, но постепенно преминава в леден улей с повдигнати краища на завоите. Шейната, предназначена за четирима състезателя, тежи 630 кг, а тази за двама състезатели – 385 кг. Всяка шейна има четири стоманени кънки, предните две от които се управляват с кормило. Времената за спускане се измерват до хилядна част от секундата.
Номер 1 : Гмуркане под леда

Изключителен мрак, студена вода и постоянно чувство на безпокойство – това е многото от тези, които се осмеляват да се гмуркат с екипировка под леда. Професионални водолази отбелязват, че фактът, че оборудването в такива условия работи за износване и може да се провали във всеки момент, прави процеса още по-остър – малцина се осмеляват да се гмуркат сами.

Благодаря ви, че четете статията ми!
Атанас Сокуров, 6 б

Comments are closed.

Абонамент за Вестник „26-то ДНЕС“ чрез имейл

Въведете имейл:

септември 2020
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930