Коледната украса – лесна и интересна

20.12.2019

Коледа наближава. А коледната украса е неизбежна част от коледните и новогодишните празници. Тя внася много настроение и уют в един дом и не случайно я оставяме да си седи седмици, след като празниците вече са приключили. Да си сложиш украса, обаче е доста пипкава задача, особено за тези, живеещи в малки и тесни жилища. Мястото не стига за обикновените неща, а какво остава да го намалим още повече, за да сложим украса, в която да се спъваме. За това днес ще Ви предложа някои идеи за лесна и незаемаща много място украса.
Играчка от капачка
Първото ми предложение са играчки за елха, но не обикновени играчки, а играчки от капачки. За да си ги направим, ще ни трябват: пластмасова капачка, боя или лак за нокти, пистолет за горещ силикон и парче канап. Боядисваме капачката. Когато изсъхне, нарисувайте например звездичка и изчакайте да изсъхне. Вземете парчето канап и го сгънете на две. С горещия силикон залепете двата му края за капачката. И така, вече си имате една оригинална играчка.
Снежинки
Като сме заговорили за играчки за елха, сега ще Ви предложа проект, който става много красив. Както всички знаем, снежинката е един от най-популярните символи на Коледа. За да си направите играчка като снежинка, ще Ви трябват: силиконов пистолет, брокат, хартия за печене и предварително принтирани модели на снежинки. Сложете хартията за печене върху листа със снежинките и започнете с пистолета за лепило да ги оформяте и запълвате. Преди да изсъхнат ги поръсете с броката. Върху същата хартия направете закачалка под формата на прегънатия канап от предния проект. И така вашата снежинка е готова.
Подаръци
За добра декорация под елхата ще Ви предложа ,,подаръци”, но не кутии пълни с подаръци, а празни кутии от обувки. Нещата , които ще Ви трябват са: опаковачна хария и кутия от обувки. Облепете кутията от обувки с хартията и сте готови. Лесно и оригинално.
Елха
Като декорация на вашия хол може да направите елха от списание. Ще Ви трябват: списание и спрей(по желание). Сгънете списанието, като хванете горния десен ъгъл и го прегънете навътре като триъгълник. Прегънете така цялото списание. Когато сте готови може да го напръскате със спрей, ако пък искате да е по-цветна вашата елха, си я оставете така.
Снежен човек
За да зарадвате по-малките у дома си, може да направите снежен човек от ориз. Необходимите материали са: Бял чорап, бял ориз, малки копчета или мъниста, лепило и парче канап. Пълните чорапа с ориза, когато го напълните завързвате горната част на чорапа на възел и след това я прегъвате като шапка. Завържете парчето канап по средата на чорапа, така че да се получи главата на снежния човек. Залепете копчетата или мънистата като очи и сте готови.
Буркан с лампички
Сега ще поработим малко с буркани. За първата декорация ще Ви трябват: буркан и лампички. Вземете лампичките и ги поставете в буркана, но трябва да вземете не прекалено дълги лампички. Покриите отвора на буркана с предварително отрязано парче плат и го завържете с подходяща панделка. Включвате в контакта и сте готови.
Буркан с шишарки
За втората декорация ще Ви трябват: буркан, шишарки и по желание спрей или боя. Слагате шишарките в буркана и сте готови. Нищо сложно. Ако не искате мъниците вкъщи да пипат вътре, залепете и боядисайте капачката.
Буркан с топчета
За последната декорация ще са Ви необходими: буркан, гирлянди от топчета и изкуствена коледна звезда. Поставяте гирляндите от топчета в буркана и сложете след това и коледната звезда и готово.
Това бяха днешните проекти. Ако си ги направите, ще се радвате на по-оригинална коледна украса. Весели празници!
Милета Борисова 6б

Comments are closed.

Абонамент за Вестник „26-то ДНЕС“ чрез имейл

Въведете имейл:

септември 2020
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930