Идеи за подаръци

20.12.2019

Първото нещо, което свързате с Коледа, са подаръците, нали? Питали ли сте се някога какъв е смисълът на коледните подаръци? Ами много е просто – на Коледа се празнува раждането на Иисус Христос ( Рождество Христово ), той е дошъл на земята, за да изкупи греховете на хората. Самият той е Дар от Бога, тоест чрез коледните подаръци всяка година символизираме Божия дар – Иисус Христос. Те носят също и много радост.
В днешния брой на вестника ще ви споделя идеи за коледни подаръци. Така че, ако се чудите какво да подарите на своите близки, тази статия е за вас.

Още от ноември месец в магазините и по телевизията, нещата свързани с Коледа започват. Украси, играчки, реклами, филми. Масово хората купуват ненужни неща всяка година. По последни данни само в ЕС са похарчени повече от 20 млрд. евро за вещи за Коледа, които се изхвърлят всяка година.
Първата идея за подарък, която ще предложа, не е нещо, което може да се изхвърли, нито ще бъде ненужно. Тя изисква само добра душа. Нещо, което може да направите е да посадите дърво, да направите хранилка или къщичка за птици… да така не подарявате нещо конкретно за някого, но наистина има смисъл. Може да направите дарение за добра кауза. Не всички можем да си позволим хубава Коледа, помогнете на бездомника отсреща или на сирачето от квартала, биха се зарадвали да почувстват Коледа. А подаръкът за вас са усмивките им. Не мислете само за себе си.

Друга идея, която също не изискава много пари, са «направи си сам» проектите – картички, гривни, кутийки…всичко, което вашите ръце могат да направят. Това, освен че е практично, би зарадвало доста вашите близки.
Няколко идеи, които мога да предложа са:
1. Картичка-изненада
материали: цветна хартия,лепило и ножица
Прегънете лист от цветната хартия на две като обикновена картичка. След това прегънете малка лента хартия ветрилообразно, като съобразите размерите й с тези на картичката. Единият край на лентата залепете за картичката, а върху другия-малка снимка, надпис или др., така че като отворите картичката, лентата да се изстреля като изненада. След това украсете по ваш вкус, сложете стикери, панделки, брокати и др.
2. Коледна кутия
матерали: кутия, цветна хартия, лепило, ножица
Вземете кутия от обувки, бонбони или др. Измерете размерите й и съотвено изрежете хартията по тях и малко повече. Нанесете лепило върху кутията и малко от вътрешните й страни. Облепете с хартията и застъпете с нея от вътре където по-рано сложихте лепило. Украсете кутията.
3.Коледна гривна
материали: гумен ластик, маниста, ножица
Срежете на две ластика. Подберете цветова комбинация от манистата. Хванете единия край на ластика, а от другия нанижете маниста. Когато приключите, завържете краищата на ластика.

Ако не сте толкова сръчни, добра идея за подарък за домашните любимци, няма човек, който да не ги обича. Много деца си мечтаят за кученце или котенце, така че няма да сбъркате.
За тези от вас, които обичат да се престарават, съм подготвила рецепта за направата на подарък.

РЕЦЕПТА ЗА НАЙ-ДОБЪР ПОДАРЪК

1.Проучи интересите на човека, на когото искаш да подаряваш.
2. Съобрази възрастта му и купи/направи нещо подходящо за нея.
3. Добави към подаръка любимите цветове,стилове и като цяло неща които харесва той.
4. Направи опаковката взависимост от това какво човека обича, по- претрупана и шарена или с по- изчистен вид.

Ако не познаваш толкова добре човека,на когото ще подаряваш, винаги можеш да заложиш на класиката. Топли коледни чорапки, пухкаво одеало, книга, тефтер, дневник, играчка…. Едни хубави шоколадови бонбони също ще свършат работа.
Големи-малки, момичета-момчета, сега какво, на кого да подаря.
Нека започнем първо с възрастните:
За дамите съм подготвила куп скромни подаръци. Няма жена която да не обича гривни, гердани, огърлици, пръстени, обеци… и всичко що е от сребро, злато и скъпоценни камъни. Поглезете ги също с парфюми, часовници, телефони, ще спра до тук. Ако пък не ви се харчат толкова пари купете нещо символично.
Мъжката аудитория, също би се зарадвала на парфюмче, часовниче, хубав кожен портфейл. Казват, че пътя към сърцето на един мъж е през стомаха, така че пак казвам с шоколада никой не бърка.
А пък по-малките:
Момичетата- за тези под 10 години е лесно– кукли, мечета, играчки, книжки. За тези над 10 обаче… Нещото на което най-много биха се зарадвали са телефони,таблети…За малко по-големите грим и козметика.
Момчетата- те подобно на момичетата също обичат телефоните и особено компютърните игри. За по- малките колички и играчки със супергерои.

Признавам не е лесно да подготвиш коледен подарък. Това бяха съветите ми от опита ми на Дядо Коледа, пожелавам ви весели празници и знам, че ще успеете да подготвите най-добрите подаръци!
Теодора Найденова,6.б

Comments are closed.

Абонамент за Вестник „26-то ДНЕС“ чрез имейл

Въведете имейл:

септември 2020
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930