КЛУБ „ЕКО РАНИЦА”

01.05.2012

Клубът по интереси „Еко раница” с ръководител г-жа Е.Константинова се занимава с екскурзии с опознавателна цел         в София и околностите.
Този клуб е свързан с профила „Екологичен туризъм”, който учениците могат да изберат като паралелка след 7-ми клас. В момента членове на „Еко раница” са само петокласници. Децата споделиха, че са много доволни от екскурзиите и не съжаляват за избора си. Как мислите, дали ще запазят интереса си към природата до момента за кандидатстване?

ЕКО ПЪТЕШЕСТВЕНИК

Интервю с г-жа Е.Константинова/ ръководител на клуб „Еко раница”/:

Какви интересни дестинации около София бихте посетили с вашия клуб „Еко раница” ?

В района на София може да бъде осъществен планински туризъм – Изходен пункт „Боянска Църква” от там Боянско езеро, Боянски водопад, може да се стигне до Златните мостове, Копитото.Друг маршрут може да бъде: София – Боянски водопад – Драгалевски манастир с крайна точка квартал Драгалевци.

В центъра на София може да бъде осъществен културно опознавателен туризъм, негов обект може да са църкви, музеи, паметници и други.Храм- паметник „Александър Невски” ; Църквата „Света София” ; Паметника на незнайния войн и много други.

Кой обект искате да посетите с вашия клуб в близко бъдеще?
С моя клуб бихме искали да посетим подножието на Витоша от страната на Перник, мисля че ще се хареса на децата, а нали все пак това е важното.

Жуляно и Даниел  6а кл.

Comments are closed.

Абонамент за Вестник „26-то ДНЕС“ чрез имейл

Въведете имейл:

февруари 2021
П В С Ч П С Н
« ное.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728